Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?
15 Mayıs 2024

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır, gülgiller familyası içinde olan kayısı meyvesinin çekirdeğinde bulunan bitkisel yağların damıtılması sonucu elde edilir. Soğuk preslenme ile elde edilen yağ, cildin yaşlanmasını önlemeye, cilt lekelerini yok etmeye ve cilt kırışıklıklarını gidermeye kadar pek çok faydası olan içeriğiyle, şifalı özelliği olan bir yağdır. İçeriğinde A, E, K ve D vitaminleri bulunur. A vitamininin cilt lekelerinin giderilmesinde ve cildin gençleşmesinde çok büyük bir etkisi bulunur. Sivilce tedavisinde bile bu yağdan faydalanılabilir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler, içeriğinde selenyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bulunan bu yağı kullandıklarında oldukça faydasını görebilir. İçeriğindeki omega3 ve omega6 yağ asitleri, kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılmasını sağlamıştır. Tarihte ülser ve tümör tedavisinde kullanılmış olan bu yağ, aromaterapi alanında da önemli taşıyıcı yağlar arasında bulunur.

Kayısı çekirdeği yağının faydaları nelerdir?
  • Bu yağın içinde bulunan palmitik asit, oleik asit ve linoleik asit hücre duvarı yapısının oluşturulması sağlar. Bu da sivilce, akne, cilt kuruluğu ve saç dökülmesi gibi sorunların giderilmesini sağlar. Cilde haricen uygulanacak olan bu yağ, kısa sürede faydalı etkilerini gösterir.
  • Tüm ciltlere uygun olan yağ, içerdiği magnezyum, A vitamini, karotin, beta karoten, kalsiyum, gibi maddeler sayesinde cildin nemlenmesini sağlar ve canlılık verir. Ciltteki kırışıklıkları gidermekte faydalıdır.
  • Bu yağ aynı zamanda, bronşit, hırıltılı öksürükte, astımda, şeker hastalığında, kabızlıkta, amfizemde, bağırsak parazitlerinin yok edilmesinde ve sedef hastalığında etkilidir.
  • Sabun olarak ya da kolay emilme özelliği ile masajda kullanılabilen yağlardandır. Sorunlu bölgelere masaj yapılarak selülit tedavisinde kullanılır.
Kayısı çekirdeği yağının kullanımı

Yüzü temizlemek için ve cilt problemlerini gidermek için gündüz ve gece kullanılabilir. Gece uyumadan önce nemli bir pamuğa damlatılır ve dairesel hareketlerle boyun çevresi ve yüze sürülür. Gündüz nemlendirici olarak kullanılabilir, ancak kayısı yağını sürdükten sonra güneşe çıkmamanız tavsiye edilmez. Gözeneklerin açılmasını sağlar ve cildin daha fazla oksijen almasına destekler. Bu şekilde cildin canlanmasını ve parlaklık kazanmasını sağlar. Kuru cilde sahip insanlar her gün kullanabilir. Cilt kırışıklıklarını gidermek için, haftada iki - üç defa kullanılması önerilir. Bağırsak parazitlerinden kurtulmak için, bir bardak suya 5 damla kaysı çekirdeği yağı damlatılarak içilmelidir. Selülitleri önlemek için, dairesel hareketlerle yapılacak masaj fayda sağlar.10 yaşından küçük çocukların kullanımına uygun değildir. Aynı şekilde gebe ve emziren bayanlarında kullanmadan önce doktoruna danışması gereklidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni