Avokado Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
22 Haziran 2024

Avokado Çekirdeği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Avokado Çekirdeği

Avokado, lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Sağlığınız için birçok faydası bulunmaktadır. Ancak genellikle çöpe atılan avokado çekirdeği de yenilebilir ve sağlık açısından pek çok yarar sağlar. Avokado çekirdeği, cilt sorunları, kas ve eklem ağrıları gibi bölgesel rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca, birçok hastalığı doğal bir şekilde tedavi edebilme ve kilo verme sürecine katkı sağlama potansiyeline sahiptir.

Neden Avokado Çekirdeği?

Avokado çekirdeği mükemmel bir besindir ve sık sık tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu meyvenin içerdiği amino asitlerin %75'i çekirdeğinde bulunur. Dahası, avokado çekirdeği, diğer tüm yiyeceklerden daha fazla miktarda çözünebilir lif içerir.

Avokado Çekirdeğinin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Avokado çekirdeği tüketildiğinde görülebilecek faydalardan bazıları şunlardır:
  • Antioksidan etkisi hücrelerin yaşlanmasını önler.
  • Amino asit içeriği sayesinde kalp-damar hastalıklarını önler. Yüksek kolesterol tedavisini destekler ve koroner arter hastalığının önlenmesi için mükemmeldir.
  • Vücut direncini arttırır. Mikroplar, mantarlar ve parazitlerden kaynaklanan hastalıklara karşı yardımcı olur.
  • İnceltici ve yağ yakıcı özelliklere sahiptir. Meyvenin posasında bulunan yağ yakıcılar, avokado çekirdeğinde de bulunur.
  • Kanamayı durdurucu etkisi vardır ve ishal ile mide-bağırsak kanalı iltihaplarının tedavisinde kullanılır.
  • Afrodizyak etkisi yüksektir, libidoyu artırır.
  • Bitkinlik ve stres durumlarında canlandırıcı etkiye sahiptir.
  • Bölgesel olarak kullanıldığında eklem ve kas ağrılarını giderir.
  • Epilepsiyi önlemeye yardımcı olur.

Avokado Çekirdeği Nasıl Tüketilir?

İyileştirici özelliklerinden dolayı avokado çekirdeklerinin acı ve keskin bir tadı vardır. Tüketmeden önce kahverengi dış kabuğunu soyun ve rendeleyin. Dilerseniz kısık ateşte kahverengileşinceye kadar kavurun. Kabuğunu soyduğunuzda kırmızımsı bir renk olduğunu göreceksiniz.

Demleme: 10 dakika kaynatıp 5-6 dakika demlenmesini bekleyin ve gün içinde içiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni