İncir Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanımı
15 Mayıs 2024

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanımı

İncir çekirdeği yağının faydaları, Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olmasından dolayı, tüketilmesi sağlık açısından oldukça önemlidir. İncir çekirdeği fabrikalarda işlenerek incirin çekirdeğinden ayrılması sonucu elde edilen incir çekirdekleri, soğuk presle preslenerek incir çekirdeği yağı elde edilir. Bilinen bu doğal yöntemin dışında, incir çekirdeği yağı elde etme imkânı bulunmamaktadır. Bazı kimyasal işlemler sonucu elde edilen yağların sağlık açısından pek faydalı olduğu söylenemez, üstelik bazı kimyasal yöntemlerle elde edilen bu yağın içinde bulunan bazı kanserojen maddeler dolayısı ile sağlığımızı tehdit etme riski de her zaman mevcuttur. İncir çekirdeği yağının faydaları oldukça çoktur. Bunlardan bazılarından bahsedelim burada.

İncir çekirdeği yağının faydaları nelerdir?
  • Saçları besler, saç dökülmelerini önler ve canlılık kazandırır
  • Kadınlarda göğüs sıklaştırıcı olarak kullanılır ve göğüs sarkmaları giderir.
  • Topuklarda oluşan çatlaklar, el ve dudak çatlaklarında oldukça faydalıdır
  • Gebelikte oluşan cilt çatlaklarında kullanılmasında çok faydalıdır
  • Cilde uygulandığında, cilde canlılık katar ve ciltteki kırışıklıkların giderilmesinde çok faydalıdır
  • Sivilce izi bulunan cilde uygulandığında sivilce izlerini giderir, sivilce oluşumlarını önler
  • Dudaklarda oluşan uçuklar ve deride oluşan isilik kızarıklıkları için çok faydalıdır
  • Bir çay bardağı ılık suyun içine üç damla incir çekirdeği yağı damlatıp gargara yapılırsa diş eti hastalıklarına iyi gelir
  • Göz altında oluşan morlukları ve noktalara uygulandığında oldukça faydalıdır
  • Bir çay bardağı ılık suya beş damla damlatılarak içilmesi halinde, hücre yenileyici özelliği vardır. (Pres yöntemi ile elde edilmiş yağ olmalıdır)
  • Kabızlığa karşı çok faydalıdır, kabızlığı giderir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği vardır
  • Cinsel gücü artırmada oldukça faydalıdır
  • Enerji deposudur vücuda enerji sağlar
  • Kanın pıhtılaşmasını önler kalp krizi riskini azaltır
  • Toksinlerin vücuttan atılmasında çok faydalıdır
  • Kolesterol seviyesini düşürücü etkisinden dolayı, şeker hastalarının ve kilo sorunu olanların kullanması oldukça faydalıdır.
İncir çekirdeği yağını nasıl kullanmalıyız

İncir çekirdeği yağını saç bakımı için kullanacaksanız, haftada en az iki kere saç diplerine ve deriye iyice yedirip, 1 saat bekledikten sonra yıkanır. Cilt için kullanılacaksa, soğuk sıkım incir çekirdeği yağı direk cilde bir pamukla iyice yedirilir, 1 saat sonra cilt, ılık su ve sabunla yıkanır. Göğüs sıklaştırıcı olarak kullanılacaksa, 1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve 1 çorba kaşığı incir çekirdeği yağı karıştırılarak dairesel hareketlerle 10 dakika kadar masaj yapılır. Bu uygulamaya en az üç ay devam edilmesi sonuç alma bakımında gereklidir.

Burada bahsettiğimiz incir çekirdeği yağının faydalı olabilmesi için, soğuk pres dediğimiz yöntemle doğal yollarla elde edilmiş incir çekirdeği yağını bulmamız gerekir. Kimyasal yollarla elde edilen ve sanal ticaret ortamında ucuza satılan yağların herhangi bir faydası olmayacaktır, incir çekirdeği yağı alırken mutlaka, güvenilir kaynaklar aranmalı ve oradan temin edilmelidir. Kozmetik ürünlere oldukça çok paralar vermek yerine, mümkün olduğu kadar doğal yolların denenmesi, sağlığımız açısından faydalı bir yöntemdir. Bu konuda incir çekirdeği yağının sağlığımıza olumlu etkileri oldukça çoktur ve en güvenilir doğal bir ilaçtır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çekirdek Kaç Kalori?

Çekirdek Kaç Kalori?

Kara Üzüm Çekirdeği Yağı

Kara Üzüm Çekirdeği Yağı

Haber Bülteni

Güncel

Çekirdeği Olmayan Hücreler Nelerdir?

Çekirdeği Olmayan Hücreler Nelerdir?

Güncel

Zeytin Çekirdeği Zayıflatır mı?

Zeytin Çekirdeği Zayıflatır mı?